• 6944 144206
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημία Future Srars

Σας καλωσορίζουμε στην νέα αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Πρίν περίπου οκτώ χρόνια ο Γιάννης Πολίτης και ο Αθανάσιος Κυρκούσης είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια ακαδημία Basketball για να αναπτύξουν το άθλημα στην Αθλητική Ένωση ΦΟΙΝΙΚΑ Καλαμαριάς. Το πάθος τους με το άθλημα αλλά και η αγάπη των μικρών αθλητών ενισχύθηκαν με νέους προπονητές και κατάφεραν να κάνουν την Ακαδημία σημείο αναφοράς του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμαριάς. Δυστυχώς ο Μεγάλος μας Δάσκαλος, ο Γιάννης Πολίτης έφυγε απο την ζωή τον Ιούνιο του 2020. Όμως η παρακαταθήκη του πάθους του και των γνώσεων στο άθλημα υπάρχουν... Και θα υπάρχουν για πάντα... Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα το όραμα του Μεγάλου μας Δασκάλου.  

Οι εξελίξεις γύρω μας αλλάζουν καθημερινά την ζωή μας, οι οικονομικές συνθήκες στην χώρα συνεχίζουν να συρρικνώνουν την παραγωγικότητα, την ανάπτυξη, συνεπώς επηρεάζεται η ποιότητα ζωής όλων μας. Όλοι μας όμως, έχουμε τα παιδιά μας, το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Τα παιδιά μας, το μέλλον..!

Τα παιδιά χρειάζονται από την μικρή τους ηλικία διεξόδους προκειμένου να απασχολούνται και μαθαίνοντας το μπάσκετ, να αντιμετωπίζουν διάφορες συμπεριφορές και καταστάσεις. Οι ακαδημίες μπάσκετ είναι διαπαιδαγώγηση και όχι παιδική χαρά. Τα παιδιά έχουν την έμφυτη τάση για καθημερινή φυσική δραστηριότητα και είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο οι ακαδημίες συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξη και βελτιώνουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία του παιδιού.

Ο σκοπός και ο στόχος των ακαδημιών είναι η προτροπή των παιδιών στον αθλητισμό μέσω του μπάσκετ. Η συμμετοχή στα οργανωμένα αθλήματα δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συμβάλλει στην απόκτηση μυϊκής δύναμης, σωστής ανάπτυξης των οστών, βοηθά στη βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος, ενισχύει την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και συντελεί στο να μυηθούν σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που θα ακολουθήσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Ο αθλητισμός δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία, αλλά και στην ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού. Μέσα από τον αθλητισμό, τα παιδιά μπορούν να διαλέξουν τα πρώτα «σύμβολα» που θα τα καθοδηγούν μέχρι την ενήλικη ζωή τους. Η συμμετοχή στα αθλήματα βοηθά το παιδί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της ομάδας, μαθαίνει να επικοινωνεί ισότιμα και με κανόνες, να συμμετέχει σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Είναι μια ευκαιρία να κάνει νέους φίλους και να μάθει να συνεργάζεται μαζί τους. Εξίσου σημαντικό όμως, είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό το παιδί αντιλαμβάνεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα και καλλιεργεί την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας.

Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα των παιδιών κινείται στα πλαίσια του σύγχρονου, ανταγωνιστικού τρόπου ζωής, υπό το βάρος των καθημερινών σχολικών υποχρεώσεων, η στροφή στον αθλητισμό είναι η μοναδική διέξοδος από τις απαιτήσεις που ισορροπεί την φυσική με την ψυχική υγεία των παιδιών μας.

 

     


Chemfil
Foodplaza
© 2022 Future Stars. All Rights Reserved. Powered by Live2net
movers cincinnati